1ο Street Art Festival στην Πάτρα

Το 1ο Street Art Festival/ Artwallk στην Πάτρα είναι γεγονός και έρχεται στο πλαίσιο του φετινού Διεθνούς Εικαστικού Φεστιβάλ Πάτρας RE-culture III με τίτλο Risk.

θα ξεκινήσει στις 11 με 12 του μήνα και θα κρατήσει έως τις 18-19 Οκτωβρίου με δράσεις που θα διεξαχθούν σε γειτονιές της πόλης, αλλά και σε χαρακτηριστικά σημεία της Πάτρας, όπως στην πλατεία Όλγας, στην πλατεία της Παντάνασσας, στην Γεροκωστοπούλου και Καραισκάκη, στην πλατεία Γεωργίου, στα Ψηλαλώνια και αλλού.

Η ιδέα του Street Art Festival στην Πάτρα γεννήθηκε με σκοπό να προωθήσει την τέχνη και τις τεχνικές των εναλλακτικών πολιτισμικών μορφών με ιδιαίτερη έμφαση στην δημόσια παρέμβαση στο αστικό τοπίο.

Οι καλλιτεχνικές δράσεις του δρόμου θα διεξαχθούν σε γειτονιές της πόλης στις 11-12 και 18-19 Οκτωβρίου. Η εκδήλωση θα συμπληρώνεται από εργαστήρια/workshops που θα προσφέρουν την εμπειρία στους συμμετέχοντες πολλών και διαφορετικών εκφράσεων της σύγχρονης διακινδύνευσης (RISK) και θα επικεντρώνεται σε μορφές τέχνης όπως η Μουσική, το Κουκλοθέατρο, το Θέατρο δρόμου, ο χορός-κίνηση, Graffiti Art, Skate.

Συνολικά η κάθε παράσταση θα περιλαμβάνει 5 ξεχωριστούς σταθμούς/σημεία της πόλης και κάθε ένας σταθμός/καλλιτεχνική δράση θα έχει διάρκεια 25 με 30 λεπτά.

art walk patras

Σκοπός του Street Art Festival Πάτρας είναι να παρασύρει τους πολίτες έξω από τα καθιερωμένα μονοπάτια της πόλης, αντικαθιστώντας την καθημερινότητά τους με χορό, μουσική, χρώμα, θέαμα και φαντασία.

Η πρόσκληση θα είναι ανοιχτή σε όλους τους πολίτες και δωρεάν.