4ο Athens Video Dance Project

Το ATHENS VIDEO DANCE PROJECT είναι ένα ετήσιο φεστιβάλ με θέμα τον χορό. Από το 2010 διοργανώνεται από την Team Progressive και προσελκύει έργα οποιουδήποτε είδους, μικρού μήκους videodance και ντοκιμαντέρ, προβολές χορού, φωτογραφία, και χορευτικές παραστάσεις.

Επίσης, για πρώτη φορά ανοίγει τις πόρτες του στα πρώτα βήματα νέων καλλιτεχνών (KICK-STARTERS), μαθητών & φοιτητών (DUCK-STEPS), με την ευγενική χορηγία της Κρατικής σχολής χορού, παρουσιάζοντας τα έργα τους στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος, ενώ παράλληλα θα διεξαχθεί ένα εργαστήριο videodance για τους φοιτητές της Α.Σ.Κ.Τ. (15 & 16/2).

Η Team Progressive είναι μια ομάδα καλλιτεχνών με κύριο στόχο να αναπτύξει την σχέση του χορού με άλλες μορφές τέχνης και για τον σκοπό αυτό κάθε χρόνο καλεί καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο να συμμετάσχουν.

Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών. Οι αιτήσεις συμμετοχής μπορεί να έχουν λήξει, μπορείτε όμως να το παρακολουθήσετε από κοντά 19-23 Φεβρουαρίου στο Θέατρο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών

Σε συνεργασία με τo Θέατρο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, Υπουργείο Πολιτισμού, GOETHE-INSTITUT ATHEN, INSTITUT FRANÇAIS DE GRÈCE, , Dancetheater.gr, Arthuse Musik.