4ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου!

Ένας από τους λόγους που αγαπάμε το καλοκαίρι, είναι για τις βραδιές κάτω από τ’ αστέρια στα θερινά σινεμά!

Το 4ο Athens Open Air Film Festival, ανοίγει και φέτος την αυλαία του με μεγάλες πρεμιέρες, σπάνια κλασσικά αριστουργήματα, μερικά από τα διαμάντια του ελληνικού κινηματογράφου και πρωτότυπες μουσικές εκδηλώσεις στη μεγαλύτερη υπαίθρια γιορτή της Αθήνας με ελεύθερη είσοδο!

Από τον Ιούνιο έως το Σεπτέμβριο, οι πιο όμορφοι χώροι της Αττικής μετατρέπονται σε υπαίθριες αίθουσες προβολής με ελεύθερη είσοδο, με πάνω από 20 αριστουργήματα της 7ης τέχνης. Ο πεζόδρομος της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το Άλσος Πετραλώνων, το Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος , η Πλατεία Αυδή και η Πλατεία Μεσολογγίου, το Νομισματικό καθώς και το Βυζαντινό Μουσείο αλλά και το Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου και το Άλσος Νέας Σμύρνης, είναι μερικά από τα μέρη της πόλης που συμμετέχουν στο καλοκαιρινό φεστιβάλ.

Δεν θα μπορούσαν να μην συμμετέχουν κάποια από τα πλέον κλασσικά και ιστορικά σινεμά όπως το Σινέ Θησείο, το Σινέ Ψυρρή, το Σινέ Ελληνίς, η Δεξαμενή, αλλά και ένα από τα νεότερα θερινά της πόλης, το Λαϊς της Ταινιοθήκης της Ελλάδος.

Η έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει με μία ταινία που «λούζεται» από το ελληνικό φως και διαφημίζει τη χώρα μας σε παγκόσμιο επίπεδο! Η ταινία του Χοσεΐν Αμινί, «Τα Δύο Πρόσωπα Του Ιανουαρίου» (Two Faces of January), είναι γυρισμένη κυρίως σε Αθήνα και Κρήτη και φέρνει σε πρώτο πλάνο τον Παρθενώνα, τα στενά της Πλάκας και τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού. H ταινία θα βγει στις αίθουσες την Πέμπτη 19/06.

 

Stay tuned για το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών!