Αν δεν θυμάσαι που πάρκαρες… google it!

Μετά το πολύ επιτυχημένο Google Naps για τους υπναράδες, η Google έρχεται και πάλι να δώσει λύση, αυτή τη φορά στους …ξεχασιάρηδες!

Ας πούμε ότι έχεις παρκάρει το αυτοκίνητό σε ένα γεμάτο parking και πάντα νοιώθεις τη σιγουριά ότι θα θυμηθείς την ακριβή του τοποθεσία. Η ιστορία όμως έχει δείξει πως σχεδόν ποτέ δεν το βρίσκεις και τρως λίγο από τον χρόνο σου ψάχνοντας.

Το Google Now, μπορεί τώρα να αποθηκεύει την τοποθεσία που παρκάρατε και το υπενθυμίζει με το πάτημα ενός κουμπιού!

Με την βοήθεια αισθητήρων στο Smartphone, υπολογίζει την ταχύτητα που κινείστε για να ελέγξει αν είστε σε όχημα. Όταν αναγνωριστεί αλλαγή στην κίνηση (στάθμευση), η εφαρμογή παρουσιάζει αυτόματα μια «κάρτα parking» που περιέχει έναν χάρτη με την τοποθεσία σας… κάτι σας parking detector. Αν η τοποθεσία αυτή δεν είναι σωστή, το application δίνει και άλλες εναλλακτικές για το που μπορεί να βρίσκεται το αυτοκίνητο.

Google-Now-parking1

Για να δείτε τοποθεσίες στάθμευσης που χρησιμοποιήσατε στο παρελθόν, μπορείτε να πατήσετε στο «περασμένες τοποθεσίες». Σύμφωνα με την Google, τα δεδομένα τοποθεσίας που χρησιμοποιούνται για την κάρτα parking δεν δημοσιεύονται.

Επειδή όμως το κινητό πολλές φορές πέφτει σε λάθος χέρια και δεν θα θέλατε να μαθευτεί π.χ. που παρκάρατε χτες το βράδυ – 😉 – το Google Now δίνει την δυνατότητα της δημιουργίας πολλών χρηστών στο ίδιο Smartphone και και την επιλογή να ανοίξετε κάποιες ρυθμίσεις με φωνητική εντολή.

Με λίγα λόγια… παρκάρετε άφοβα!