Έκθεση The Greek Monsters @ New York

Στις 10 Απριλίου η διεθνούς φήμης έκθεση της Beetroot “The Greek Monsters” άνοιξε τις πόρτες της στο Atrium του Olympic Center του Ωνασείου Πολιτιστικού Κέντρου στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης!

greek monsters

Πρόκειται για μια έκθεση διαδραστική και χιουμοριστική, για μικρούς και μεγάλους, αποτυπώνοντας την ελληνική δημιουργικότητα και φαντασία. Η έκθεση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Μουσείο Μπενάκη και περιλαμβάνει εγκαταστάσεις με τρισδιάστατα γλυπτά, αλλά και ψηφιακά «αόρατα τέρατα» που εμφανίζονται, συμπληρώνονται ή αποκτούν ζωή μέσα από «έξυπνες» ηλεκτρονικές συσκευές, όπως tablets και smartphones.

Τα “Greek Monsters” ή αλλιώς «Τα παρεξηγημένα τέρατα της ελληνικής μυθολογίας», θα παρουσιαστούν στο κέντρο του Μανχάταν ως τα πλέον σύγχρονα σύμβολα ενάντια στο ρατσισμό, την απλοποίηση και τον αποκλεισμό φωτίζοντας την πιο θετική πλευρά της σύγχρονης Ελλάδας.

greek monsters 2

Μια διαφορετική μορφή του Κύκλωπα, του Μινώταυρου και άλλων μυθικών τεράτων, θα επιχειρήσουν να αντιστρέψουν με χιούμορ την κακή πολιτικό-οικονομική εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό και να τονίσουν την πιο φωτεινή πλευρά της χώρας μας.

Η έκθεση διοργανώνεται στο πλαίσιο της βράβευσης της Beetroot Design Group -γραφείο επικοινωνίας από τη Θεσσαλονίκη- με την υψηλότερη διάκριση στον χώρο του επικοινωνιακού design σε διεθνές επίπεδο.