Γιατί η πρωινή άσκηση είναι σημαντική!

Όλοι ξέρουμε πόσο σημαντική είναι η άσκηση στην ζωή μας! Ήξερες όμως πόσο ωφέλιμη είναι η πρωινή γυμναστική???

Η άσκηση τις πρωινές ώρες, αν και δύσκολο να το πάρει κανείς απόφαση, είναι η καλύτερη επιλογή, καθώς τα οφέλη που κερδίζουμε από αυτήν είναι τεράστια, τόσο στον οργανισμό μας όσο και στη ψυχική μας υγεία. Το πρωί ο αέρας και η ατμόσφαιρα είναι πολύ πιο καθαρά σε σχέση με τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας αλλά το ίδιο «καθαρό» είναι και το μυαλό και το σώμα μας.

Τα οφέλη της πρωινής άσκησης:

1.Μας κάνει πιο συνεπείς απέναντι στη γυμναστική: Μόλις συνηθίσουμε λίγο την άσκηση το πρωί, θα διαπιστώσουμε πως είναι πολύ προτιμότερο να γυμναζόμαστε τότε παρά το απόγευμα μετά το σχολείο ή την δουλειά, όταν η κούραση θα μας κάνει να βρίσκουμε συνέχεια δικαιολογίες για να το αποφύγουμε.

2.Μας δίνει περισσότερη ενέργεια: Η άσκηση το πρωί βελτιώνει τη διάθεσή μας και μας κρατά γεμάτους ενέργεια για όλο το υπόλοιπο της ημέρας, βοηθώντας μας έτσι να αντιμετωπίσουμε όλες τις προκλήσεις που μπορεί να εμφανιστούν. Αντίθετα, η βραδινή άσκηση μας φέρνει υπερένταση, δημιουργώντας προβλήματα στον ύπνο.

3.Καίμε περισσότερες θερμίδες: Μετά τη πρωινή άσκηση, το σώμα μας εξακολουθεί να καίει θερμίδες σε υψηλό βαθμό, επειδή συνεχίζει να κινείται κάνοντας άλλες εργασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

4.Το πρωί δεν έχει τόσο κόσμο: Είτε επιλέγεις το γυμναστήριο ή ένα πάρκο για running, το πρωί είναι πάντα η καλύτερη ώρα. Οι περισσότεροι επιλέγουν το απόγευμα ή τις βραδινές ώρες, με αποτέλεσμα να υπάρχει αρκετός κόσμος που πιθανόν να σου δημιουργήσει το αίσθημα του άγχους. Το πρωί, ο κόσμος είναι αισθητά λιγότερος και η άσκηση γίνεται με πολύ πιο αποτελεσματικό τρόπο.

 

Μην το σκέφτεσαι λοιπόν… ξεκίνα first thing tomorrow morning!