Η Γιορτή των Χρωμάτων στην Τεχνόπολη

Είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να υποδεχτούμε και τον τελευταίο μήνα της Άνοιξης.

Από σήμερα και μέχρι την Κυριακή 4 Μαΐου, η Ελληνική Εταιρεία Καλλιτεχνικών Προγραμμάτων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες – Very Special Arts Hellas   διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρόνια την ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, με σκοπό την στήριξη της καλλιτεχνικής-δημιουργικής έκφρασης των ατόμων με αναπηρία.

Στην ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ θα λειτουργήσει το «Παζάρι των χρωμάτων» όπου μπορείς να βρεις: χειροποίητες δημιουργίες, κοσμήματα, διακοσμητικά, παιχνίδια, βιβλία, λιχουδιές και λαχνοί (κλήρωση την Κυριακή 4/5/2014 στις 6.00 μ.μ.). Επίσης θα παρουσιαστούν δρώμενα από τα καλλιτεχνικά εργαστήρια της VSA Hellas με νέους με αναπηρία και θα κατασκευαστεί ένας αλλιώτικος «λαβύρινθος» – μία διαδρομή για τις αισθήσεις μας και θα λειτουργεί παιδότοπος.

Ο πολιτιστικός φορέας «Ανάμεσα στους Μέρμηγκες» θα διοργανώσει στο προαύλιο παραδοσιακά παιχνίδια, εικαστικά εργαστήρια και παιχνίδια με φαντασία για όλους. Οι δραστηριότητες πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την ομάδα εικαστικών Playroom και τις παιδαγωγούς Αγγελική Γούσγουλα, Ελένη Παπαδοπούλου και Αναστασία Γεώργα.

Η συγκέντρωση των ειδών για το Παζάρι και η διοργάνωση όλης της Γιορτής βασίζονται στην προσφορά φίλων της οργάνωσης.
Αξίζει να σημειωθεί πως από το 1990 τα  προγράμματα της Very Special Arts Hellas – θέατρο, χορός, εικαστικά, θεατρικό παιχνίδι για ανθρώπους με αναπηρίες, ξεναγήσεις σε μουσεία, ακουστική περιγραφή θεατρικών παραστάσεων για άτομα με προβλήματα όρασης, πρόσβαση στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου – προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ στους ανθρώπους με αναπηρίες.

1

Ώρες Λειτουργίας : 
Παρασκευή 02/05/2014, ώρα 5:00 μ.μ. έως 10:00 μ.μ.
Σάββατο 03/05/2014, ώρα 11:00 π.μ. έως 10:00 μ.μ.
Κυριακή 04/05/2014, ώρα 11:00 π.μ. έως 8:00 μ.μ.

Είσοδος ελεύθερη (από την οδό Περσεφόνης)

«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 210 3453548,