Γνωρίστε τον Λεωνίδα Τσορτανίδη, 2ο νικητή στο Techno Europeans

Ο Λεωνίδας είναι ένας από τους αθλητές του windsurf  που μας δίνουν ελπίδα για τα επόμενα χρόνια , ότι θα συνεχιστεί η κληρονομιά που μας έχουν αφήσει όλοι οι προηγούμενοι Έλληνες αθλητές που διακρίθηκαν στο windsurf.

Ο Λεωνίδας πήρε μέρος στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Techno  στη λίμνη Garda της Ιταλίας και πήρε τη δεύτερη θέση στη ηλικία του.

leonidas garda

Ο συγκεκριμένος αγώνας είχε συνολικά πάνω από 300 συμμετοχές από όλη την Ευρώπη και όχι μόνο αφού ήταν open  και μπορούσαν να αγωνιστούν και αθλητές έξω από την Ευρώπη.

garda techno europeans

Εμείς βρήκαμε τον Λεωνίδα και του κάναμε κάποιες ερωτήσεις για να τον γνωρίσουμε καλύτερα , του ευχόμαστε πολλά συγχαρητήρια και καλή συνέχεια στη δύσκολη πορεία που διάλεξε..

Λεωνίδα πότε ξεκίνησες το windsurf  ?

Λεωνίδας: Ξεκίνησα το windsurf το 2011

Που προπονείσαι και πόσο?

Λεωνίδας:  Προπονούμαι με τον Γιώργο τον Φράγκο στο Κυπρί και παράλληλα προπονούμαι και στο Κόρθι εδώ και τρία χρόνια προπονούμαι συνολικά 5 φορές την εβδομάδα.

leonidas cruising

Εκτός από Techno  ασχολείσαι με κάποια άλλη κατηγορία του windsurf?

Λεωνίδας: Όταν οι συνθήκες δεν είναι κατάλληλες για techno κάνω wave με τους συναθλητές μου.

leonidas wave

Μετά τους Ελληνικούς αγώνες που έχεις τρέξει πως ήταν η εμπειρία να αγωνίζεσαι σε μια λίμνη με τόσα άλλα παιδιά από όλο τον κόσμο ?

Λεωνίδας: Είναι πολύ ωραίο να αγωνίζεσαι με αθλητές από όλο τον κόσμο και πολύ σημαντικό γιατί αποκτάς φοβερές εμπειρίες. Μου φάνηκε ότι ο αγώνας αυτός ήταν πολύ ωφέλιμος με βοήθησε όπως όλους τους αθλητές να προχωρήσω στο άθλημα που κάνω

leonidas tsortanidis garda

Τι διαφορές είδες  με τις συνθήκες και τους αθλητές?

Λεωνίδας: Το επίπεδο των αθλητών είναι πολύ ανεβασμένο Και έχει περισσότερες απαιτήσεις.

FINISH LINE GARDA

Μεγαλώνοντας στο Κόρθι έχεις πρότυπα σαν τον προπονητή σου και τον Άκη Χρυσοχού ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον και σε ποιον θέλεις να μοιάσεις ?

Λεωνίδας: Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι σε επαγγελματικό επίπεδο και με πρότυπα τους προπονητές μου, Γιώργο Φράγκο, Άκη Χρυσοχού και Νίκο Σκόρδο που με στηρίζουν θα συνεχίσω την προσπάθεια μου. Θέλω να μοιάσω στους προπονητές μου και να πετύχω ότι πέτυχαν και πετυχαίνουν στη ζωή τους

fragos leonidas garda

Καλή επιτυχία Λεωνίδα και σε ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη και τις φωτογραφίες …..

By TheGreatBoarders