Πως να κάνεις ένα front side 360 rotation

Τα βουνά αρχίζουν να γεμίζουν με χιόνια και τα άλματα αρχίζουν να στήνονται σε πάρκα και εκτός πίστας! Σε αυτό το επεισόδιο, ο  Αντώνης Δαυίδ σου δείχνει μερικά tips για να κάνεις ένα frontside 360 rotation με snowboard.

Διάβασε τι έχει να σου πει ο Αντώνης,

Να γνωρίζετε καλά το backside 180 (καθώς το δεύτερο 180 είναι στα τυφλά και καλό θα ήταν να το έχετε προπονήσει κάνοντας bs 180’s)

Μείνετε χαλαροί καθώς πλησιάζετε το take off (άκρη του άλματος-lip) και έχετε μοιρασμένο το βάρος σας και στα δύο πόδια

Να έχετε εστιάσει στο take off  καθώς το πλησιάζετε

Καθώς πλησιάζεται το kicker, να είστε flatbase (δηλαδή να πατά όλος ο πάτος του σανιδιού)

Όταν πλησιάζετε το lip βάλτε λίγο βάρος στις φτέρνες

Μπορείτε να βοηθήσετε το spin με τα χέρια σας. Πριν πηδήξετε φέρτε το μπροστά χέρι προς το στήθος σας και το πίσω πίσω από την πλάτη σας, και στην απογείωση εκτινάξτε τα προς την αντίθετη πλευρά (frontside, όπως τo spin που θα κάνετε)

Να έχετε τους ώμους σας παράλληλα με το έδαφος για να μείνετε όρθιοι και και να κάνετε το spin παράλληλα με το έδαφος. Αν πάτε το μπροστά χέρι/ώμο προς τα πάνω και το πίσω προς τα κάτω θα κάνετε cork

Μόλις απογειωθείτε από το kicker μαζέψτε τα πόδια σας προς το στήθος σας

Στο δεύτερο 180 προσπαθήστε να δείτε το landing σας και να φέρεται το σώμα και τη σανίδα σας στη σωστή κλίση για να μπείτε σε αυτό

Στο landing απλώστε λίγο τα πόδια σας για να προσγειωθείτε

Την ώρα του landing είναι δύσκολο να μείνετε σταθεροί και να μη κάνετε παραπάνω περιστροφή. Οπότε για να καταφέρετε να κοιτάζετε ευθεία και μετά το landing, προσπαθήστε να σταματήσετε την περιστροφή σας πιέζοντας τις μύτες των ποδιών σας λίγο την ώρα της προσγείωσης. Αλλιώς ένα άλλο κόλπο (και πιο εύκολο) είναι να προσγειώνεστε με το tail του σανιδιού σας (αυτό αυτόματα θα σας φέρει στη στην ευθεία που θέλετε)

Δες το βίντεο και αν έχεις ερωτήσεις γράψτε στα comment για να απαντήσει ο Αντώνης.

Αν έχεις μείνει πίσω στα μαθήματα, μπες στο Tips & Tricks και δες όλα τα βίντεο για το snowboard!