Η Ελληνική Freestyle σκηνή μεγαλώνει

Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε ένα ολοκληρωμένο tour στην Ελλάδα που να έχει ίδιους κανόνες στους αγώνες, ενιαίο ranking και την ίδια ομάδα να δουλεύει για αυτό.

Η διαφορά από το να υπήρχαν κάποιοι διαφορετικοί ανεξάρτητοι αγώνες, για τους πολλούς, δεν είναι απόλυτα εμφανής. Για εμένα όμως έχοντας μια κάποια αγωνιστική εμπειρία είναι απόλυτα ευδιάκριτη.

Κάποια χρόνια πριν ταξίδευα και αγωνιζόμουν σε Ευρωπαϊκούς αγώνες μέσα και έξω από την Ελλάδα, γνωρίζοντας μέρη, αθλητές αλλά και τον κόσμο του αθλητικού windsurf.

042

Μια από τις μεγαλύτερες απορίες που είχα ήταν η εξής: πως γίνεται να βλέπω έναν νέο rider την μια χρονιά σε έναν αγώνα να προσπαθεί τις πρώτες του φιγούρες και την επόμενη χρονιά να είναι κάποια επίπεδα πάνω.

Στην αρχή η απάντηση φαινόταν προφανής και εύκολη ,»αυτοί είναι ξένοι, ταξιδεύουν το χειμώνα και προετοιμάζονται».

Όμως η αλήθεια δεν είναι πάντα εύκολη και προφανής. Τα παιδιά είχαν κάτι να αποδείξουν στους εαυτούς τους, στους γονείς τους, στους φίλους τους και φυσικά στον κόσμο του windsurf.

Με ένα καλό αποτέλεσμα, ένα καλό heat η μια καλή overall θέση στο Tour. Το Tour που είχε μέσα όλα τα μεγάλα ονόματα, την προσοχή των media και την κοινή αποδοχή.

Μετά τον τελευταίο αγώνα της Νάξου για εμένα είναι ξεκάθαρο ποια ήταν η διαφορά και το όφελος μαζί αυτού του Tour.

Βλέπω ακριβώς αυτά τα ίδια παιδιά, δεν πάει πολύς καιρός από την στιγμή που κάποια πρωτοεμφανίστηκαν στην ελληνική σκηνή του freestyle, να πρωταγωνιστούν πλέον με τις εμφανίσεις τους. Κάποια που έκαναν τα πρώτα τους βήματα στο Δρέπανο προσπαθώντας μια φιγούρα, 5 μήνες μετά με την σιγουριά ότι θα ξανατρέξουν να είναι ήδη πιο ανεβασμένοι και να προσπαθούν καινούργιες φιγούρες μέσα στα Heat τους.

wbsf-greek-windsurfing-freestyle-tour-drepano-071-1024x685

Παλιότερα ίσχυε η αντίληψη ότι για να αγωνιστείς πρέπει να έχεις το απαραίτητο Level κάτι που είναι αρκετά λάθος αφού level πρέπει να έχεις για να ανταγωνιστείς όχι για να αγωνιστείς. Και τα παιδιά αυτά φαίνεται να το έχουν ήδη καταλάβει.

Μετά από 7 περίπου χρόνια όπου κυριαρχούσαν οι ίδιες φιγούρες στο βάθρο του Ελληνικού freestyle  ένα παιδί που πρωτοεμφανίστηκε στo event του Frulite On The Go  το 2012…

 

…ήρθε για να κερδίσει και το έκανε χωρίς καμία αμφιβολία χωρίς κανένα παρελκόμενο παρά μόνο με χαρά και προτροπή από τους προηγούμενους νικητές.

greek-freestyle-windurf-tour-2015-naxian-wbsf-GI8C4384

Μετά από 5 μήνες από τον αγώνα του Δρεπάνου, τα παιδιά που προσπαθούσαν να κάνουν ένα vulcan  είχαν κανονικά ρεπερτόριο με spock flaka και spin loops, και προσπαθούσαν για πρώτη φορά spin loops από την άλλη μεριά, καθώς μαθαίνουν να αγωνίζονται με το εαυτό τους και το ρολόι πρώτα απ’ όλα.

Αυτά τα παιδιά που τα ονόματα τους τώρα είναι άγνωστα, θα είναι οι επόμενοι αθλητές που θα κάνουν την Ελληνική σκηνή πιο μεγάλη και ισχυρή…

Γιατί θα έχουν και έχουν κάτι να αποδείξουν στους εαυτούς τους , στους γονείς τους, στους φίλους τους και φυσικά στον κόσμο του windsurf και έχουν το Τour που είχε μέσα όλα τα μεγάλα ονόματα την προσοχή των media και την κοινή αποδοχή.

Η Ελληνική σκηνή μεγαλώνει

Be part of it!

 

Νίκος Αθανασίου