Η Πάτρα καλωσορίζει το Pump Track!

Η Πάτρα είναι μια πόλη με πολλούς fans του skate, bmx και downhill. Απόδειξη πως αν και τα παιδιά εκεί παλεύουν χωρίς να έχουν τις κατάλληλες υποδομές ενώ άλλες επαρχιακές πόλεις έχουν ήδη το δικό τους skatepark, καταφέρνουν να διακρίνονται ακόμα και σε πανευρωπαϊκούς διαγωνισμούς.

Πρόσφατα κάτι φαίνεται να αλλάζει και ο Δήμος φαίνεται να παίρνει πιο σοβαρά τις ανάγκες των locals για εναλλακτικό αθλητισμό. Μετά το MOB 4 ένα νέο spot ανακαλύφθηκε και ο Φάρος της Πάτρας αρχίζει σιγά σιγά να γίνεται ένα τεράστιο playground για όλους!

music-on-board-v4-fruliteonthego-globe-fiftyfifty-dihxo-244
Music On Board Vol. 4
12107174_10206761754695261_2977505655334865821_n
Kostas, Titos, Panos: Locals cruising

Η Λέσχη Ορεινής Ποδηλασίας Πάτρας και οι local bike lovers σε συνεργασία με τον Δήμο Πατρέων κατασκεύασαν 2 πίστες τύπου Pump Track. To Pump track είναι μια χωμάτινη διαδρομή, συνήθως κλειστού κύκλου, με στροφές, ευθείες, στροφές με ανασηκωμένο χώμα (berms), τεχνητά κυματοειδή εμπόδια (rollers) και μικρά άλματα.

Και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα….

Το pump track ξεκίνησε ως ένας χώρος για την προπόνηση των αθλητών της ορεινής ποδηλασίας και εξελίχθηκε σε μια διασκεδαστική και ασφαλή δραστηριότητα για όλα τα επίπεδα και ηλικίες ποδηλάτων.

Η πίστα είναι σχεδόν έτοιμη, και τα παιδιά ετοίμασαν ένα Βίντεο από την δοκιμαστική λειτουργία της μικρής πίστας.

Τώρα μένει να δούμε και ένα skatepark στην πόλη!