FRULITE OnTheGo team welcomes David!

O Αντώνης Δαυίδ είναι ένας από τους καλύτερους snowboarder της ελληνικής σκηνής και πρόσφατα μπήκε στην ομάδα των rider του FRULITE OnTheGo! Δείτε ένα μικρό part με smooth action από το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων και μια συνέντευξη που μας έδωσε.

Αντώνη καλώς ήρθες στο team του Frulite On The Go!

Καλώς σας βρήκα!

Ποσά χρόνια ασχολείσαι με το snowboard  και τι σε εξιτάρει στο άθλημα?

Φέτος κλείνω τα 10 χρόνια πάνω στη «χιονοσανίδα» που τόσο αγαπώ! Σε αυτό το άθλημα δεν με εξιτάρει ένα μόνο πράγμα… Είναι ένας συνδυασμός πολλών πραγμάτων που το κάνει πραγματικά ξεχωριστό για εμένα! Για αρχή είσαι στο βουνό, στη φύση, στον καθαρό αέρα, με καλή παρέα, ένα καλό combo για να τσουλήσεις, να ξεχαστείς, να δημιουργήσεις.

Στην συνέχεια με το snowboard, μπορείς να πιάσεις τρελά γκάζια, να κάνεις απίστευτο carving, να πάρεις απ’ τα μεγαλύτερα air times που μπορούν να σου προσφέρουν τα board sports καθώς και να jibbaρεις και να παίζεις οπουδήποτε όπως μικρούς όγκους χιονιού, κλίσεις, obstacles, άλματα κτλ.

Λατρεύω το γεγονός ότι μπορείς να αναζητήσεις το δικό σου spot, όπως εσύ το βλέπεις και με καθόλου, λίγο ή πολύ χιόνι να το χτίσεις και να το απολαύσεις!..

Κάνοντας snowboard μπορώ να ξεχάσω οτιδήποτε με απασχολεί! Πιστεύω ή μάλλον ελπίζω, όλοι να έχουν τουλάχιστον μια ασχολία την οποία λατρεύουν και μέσα από αυτή να ξεδίνουν! Αυτοί καταλαβαίνουν τι εννοώ…

1

Έχεις συμμετάσχει σχεδόν σε όλα τα ελληνικά event  με πολύ καλές διακρίσεις. Πως βρίσκεις το επίπεδο στην Ελλάδα?

Το επίπεδο για Ελλάδα αν συμπεριλάβουμε σημαντικούς παράγοντες όπως μικρή σεζόν και οοόλα τα σχετικά που δεν το βοηθούν τόσο πολύ να εξελιχθεί όσο σε άλλες χώρες, είναι αρκετά καλό νομίζω. Από πολύ παλιά (βλέπε drop in mag, άλλος αέρας!..), υπήρχαν διάφοροι riders που ο καθένας για μένα ήταν ξεχωριστός, είχε το δικό του style σε ότι έκανε. Τέλος είναι και μερικά παιδιά που κάνουν μπαμ τώρα και φαίνεται να έχουν ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον!

2

Αγώνες στο εξωτερικό ή ταξίδια!?

Δεν έχω συμμετάσχει και σε πολλούς αγώνες στο εξωτερικό. Είχα πάει πριν πολλά χρόνια σε κάποιους στο Bansko και έναν στο Deux Alpes. Δεν μπορώ να πω πως έχω τόση εμπειρία για να σου πω… Θα ήθελα όμως να συμμετάσχω σε slopestyle ή σε jib/urban event! Τώρα τα ταξίδια είναι η άλλη μου αγάπη!! Το καθένα έχει διαφορετικό σκοπό και πράγματα που σου δίνουν πίσω… Το καλό είναι ότι μπορείς να τα συνδυάσεις άνετα!!

3

Προτιμάς την πιο αθλητική πλευρά του snowboard ή την πιο spiritual ?

Spiritual! Πιο παρεΐστικη, πιο fun, περισσότερος αυθορμητισμός και δημιουργικότητα!

‘Όταν δεν έχει χιόνια, πως περνάς τον χρόνο σου?

Φροντίζω να περνάω καλά και ευχάριστα! Επίσης ασχολούμαι και με άλλες δραστηριότητες όπως το skate, το surf, το skim board και το freebord κυρίως.

surf3

Η OTG team εξαπλώνεται σε 3 αθλήματα. Ποιά είναι η σχέση σου με τα υπόλοιπα αθλήματα και τους αθλητές του team?

Με το windsurf δεν έχω ιδιαίτερη σχέση αφού έκανα και κυνηγούσα το surf!  Ίσως δεν είχα και τις ίδιες ευκαιρίες για να δοκιμάσω.. Παρ’ όλα αυτά δοκίμασα και τσούλησα αυτό το καλοκαίρι και μου άρεσε πολύ!

Έτσι λοιπόν και τον Νίκο τον γνώρισα σχετικά πρόσφατα και τον πάω πολύ βλέποντας τι κάνει στο windsurf!

Skate κάνω πολλά χρόνια αλλά χαλαρά, τα τελευταία 2 χρόνια όμως με εξιτάρει και αυτό αρκετά και έτσι του δίνω και εγώ… Ειδικά τον τελευταίο χρόνο που το αμάξι μου έχει βγει off, το skate το παίρνω σχεδόν παντού και μου έχει προσφέρει τις πιο ευχάριστες μετακινήσεις μου! Τον Πάνο όσο τον βλέπω να κάνει skate τον θαυμάζω για την ενέργειά του, την εκρηκτικότητά του και το στυλ του!

Το περισσότερο χρόνο του χειμώνα τον περνάς στα Καλάβρυτα και το fruliteonthego snowboard park. Ποια είναι τα σχέδια σου για την υπόλοιπη χρονιά?

Θέλω να βελτιώνομαι συνεχώς! Να κάνω καινούρια κόλπα και να πάω και σε άλλα μέρη να κάνω snowboard, να ευχαριστιέμαι ότι κάνω! Ίσως κάνουμε και κάποιες ωραίες κινήσεις με τους The Great Boarders, θα το μάθετε αν είναι πρώτοι από εδώ…

6

Ποιος είναι ο αθλητής icon για εσένα Ελλάδα και εξωτερικό?

Γενικά δεν διακρίνω εύκολα, ο καθένας έχει τις ιδιαιτερότητές του που τον κάνουν ξεχωριστό σε αυτό που κάνει.

Τι να περιμένουμε από σένα ως team rider του FOTG?

Εξέλιξη, και ελπίζω ποικιλία!.. Δηλαδή θα ήθελα να ταξιδέψω σε πόλεις με χιόνια και να κάνω street μόνο, μέχρι και να συμμετάσχω σε contest του εξωτερικού να δοκιμάσω τον εαυτό μου!

Best Trick:  Έλα μου ντε!..
Music: Πολλές, είμαι μουσικόφιλος και δέχομαι πολλά μουσικά ακούσματα ανάλογα με τα κέφια που έχω!
Food: Τα πάντα!
Favorite Frulite On The Go flavor: Πορτοκάλι Nεκταρίνι.