New label in town από τη six d.o.g.s records

Τo six d.o.g.s μπήκε δυναμικά στον χώρο της δισκογραφίας με την ετικέτα «six d.o.g.s records».

Ο στόχος του label είναι απλός και προκύπτει ως φυσική απόρροια του γεγονότος ότι τα μέλη της δημιουργικής ομάδας του six d.o.g.s ακούν ακατάπαυστα νέα μουσική και παρακολουθούν τις εξελίξεις μέσω της σχέσης που διατηρούν με μία πληθώρα καλλιτεχνών. Και μπορεί η κυκλοφορία καλής μουσικής να μην είναι τόσο αυτονόητο ζητούμενο στην εποχή της διαδικτυακής αφθονίας, η καλή και αυθεντική μουσική όμως, ανεξαρτήτως είδους, θα είναι αδιαπραγμάτευτα ο κοινός παρονομαστής των releases της six d.o.g.s records.

0003850519_100

Το ύφος του label καθορίζεται από δύο βασικές θεματικές: η σειρά Gilda κατά κανόνα κινείται στον χώρο της σύγχρονης χορευτικής, ηλεκτρονικής μουσικής και η σειρά Markos αφορά συγκροτήματα προσανατολισμένα στην οργανική φόρμα. Τα ονόματά τους δάνεισαν στο label δυο από τoυς πολλούς resident σκύλους του six d.o.g.s. Η Gilda κάνει παρέα με τους djs στα καμαρίνια. Στο Μάρκο αρέσει να κοιμάται κάτω από τη σκηνή κατά τη διάρκεια των live. H μουσική θα κυκλοφορεί σε βινύλιο αλλά και digital μορφή, η διανομή στο εξωτερικό θα γίνεται από την Rubadub, ενώ το design των κυκλοφοριών έχει αναλάβει το δημιουργικό γραφείο των Bend.

Οι δύο πρώτες κυκλοφορίες είναι των The East και Lemos. Οι The East είναι μια ολοκαίνουργια μπάντα σύγχρονου, θορυβώδους, ηλεκτρονικού και ηλεκτρικού rock & roll. Στην six d.o.g.s records και συγκεκριμένα στην Markos series, θα κυκλοφορήσουν το ντεμπούτο τους, ένα 10¨ δύο κομματιών, των Slo Mo και Tripoli. O Lemos δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις στους μυημένους της dance κουλτούρας στην Ελλάδα. Πρόκειται για έναν από τους επιφανείς μουσικούς παραγωγούς της εγχώριας house και techno σκηνής. Το 12¨ που θα κυκλοφορήσει στην Gilda series, περιέχει μια δεκάλεπτη διασκευή του «Καϊκτσή», του κλασικού ρεμπέτικου κομματιού του Απόστολου Χατζηχρήστου από το 1948, και ένα remix του από τον Kreon.