Νίκος Παπαγγελής: ο μικρός ήρωας που χαρίζει μηνύματα αισιοδοξίας!

Ο Νίκος Παπαγγελής είναι ο άνθρωπος που συγκίνησε και έκανε όλη την Ελλάδα να παραμιλάει.

Δεν συγκινηθήκαμε γιατί είναι ένα παιδί, μόλις 16 χρονών με ακρωτηριασμένο μέλος, αλλά για τη δύναμη και θέληση για ζωή που έχει! Τον είδαμε να τερματίζει στο Spetsathlon το περασμένο σκ, και ξαφνικά γεμίσαμε αισιοδοξία.

Έτσι είπαμε να τον γνωρίσουμε καλύτερα και να ρωτήσουμε μερικά πράγματα για τον ίδιο και την ζωή του!

 

Νίκο πες μας λίγα λόγια για σένα. Πόσο χρονών είσαι, από πότε ασχολείσαι με τον αθλητισμό και ποια αθλήματα προτιμάς?

Είμαι 16 ετών! Με τον αθλητισμό ασχολούμαι από όταν ήμουν 5 χρόνων!Το ποδόσφαιρο ήταν η μεγάλη μου αγάπη!Μετά τον ακρωτηριασμό μου, άρχιζα να ψάχνω κάτι συναρπαστικό για να ασχοληθώ και έτσι επέλεξα το τρίαθλο!Που έχω αγαπήσει!

Πολλοί στην θέση σου θα τα είχαν παρατήσει αν είχαν χάσει ένα μέλος του σώματός τους. Πως σου συνέβη και ποιο είναι το κίνητρο που σε έκανε να συνεχίσεις?

Όλα άρχισαν το 2012! Είχα κάποιους φρικτούς πόνους στο αριστερό μου πόδι! Έκανα τις απαιτούμενες εξετάσεις και διαγνώστηκα με οστεοσάρκωμα! Έκανα πολλά χειρουργεία και πολλές χημειοθεραπείες!Μετά από 2 χρόνια υποτροπίασε στο ίδιο σημείο! Η μόνη λύση ήταν ο ακρωτηριασμός!και έτσι προχώρησα σ αυτήν την πράξη!

Το κίνητρο μου είναι ότι από μικρός δεν έχω μάθει να χάνω δεν έχω μάθει να με λυπάται κανένας. Έχω όρεξη για την ζωή!

τα χρονια περνανε…αλλα ποτε δεν ξεχναω τους ανθρωπους που με βοηθησαν…ευχαριατω φλογα!

Posted by Νίκος Παπαγγελής – Nikos Papangelis on Tuesday, 28 April 2015

 

Αν και μόλις 16, έκανες χιλιάδες κόσμο που βρέθηκε το περασμένο ΣΚ στο Spetsathlon να φωνάζει το όνομά σου. Πως νιώθεις γι’ αυτό?

Καταρχάς να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο και την διοργάνωση του Spetsathlon! Στα τελευταία 100 μέτρα ήμουν καταβεβλημένος! Ο κόσμος φώναζε και χειροκροτούσε! Είχα συγκινηθεί πάρα πολύ και ξαφνικά ανέκτησα όλες τις δυνάμεις μου! Νιώθω πολύ τυχερός που έζησα τέτοιες στιγμές!

Η παρουσία σου συγκίνησε, ενέπνευσε και χάρισε αισιοδοξία σε πολύ κόσμο. Είχες σκεφτεί ότι θα γινόταν κάτι τέτοιο ή υπήρξαν στιγμές που δίστασες να πάρεις μέρος?

Η αλήθεια είναι ότι το είχα σκεφτεί! Άλλα δεν περίμενα ότι θα γινόταν τέτοιος χαμός! Πολλές φορές δίστασα να πάρω μέρος σ’ αυτόν τον αγώνα, είτε από τον φόβο της αποτυχίας είτε από τον φόβο της απόρριψης του κόσμου! Κάτι που ήταν τελείως λάθος!

Ήταν η πρώτη συμμετοχή σου σε τρίαθλο? Πως σου φάνηκε η εμπειρία? Θα το ξανακάνεις?

Ήταν το πρώτο μου τρίαθλο! Η διαδρομή ήταν πάρα πολύ δύσκολη λόγω της μεγάλης ανηφόρας! Αλλά κάθε αρχή και δύσκολη! Η εμπειρία ήταν φανταστική γιατί μόνο του σαν άθλημα είναι συναρπαστικό! Σαφώς και θα το ξανακάνω! Έχω βάλει στόχους σε ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διακρίσεις που με τον καιρό πιστεύω ότι θα έρθουν!

nikos 2

Ποια είναι η γνώμη σου για τα board sports? Θα ήθελες να δοκιμάσεις κάποια στιγμή?

Ναι θα ήθελα να δοκιμάσω κάποια στιγμή! Τέτοια sports σαν και αυτά είναι συναρπαστικά!

Υπάρχει κάποιο μήνυμα που θέλεις στείλεις σε όσους ασχολούνται αλλά και όσους δεν ασχολούνται με τον αθλητισμό?

Το μήνυμα που θα στείλω σε αυτούς που ασχολούνται ήδη είναι ότι πότε δεν πρέπει να τα παρατάμε! Μόνο έτσι θα πετύχουμε τους στόχους μας! Και σας αυτούς που δεν ασχολούνται, ότι είναι καιρός να ασχοληθούν γιατί ο αθλητισμός δίνει ζωή!

Και μια συμβουλή… για όσους αφήνουν την απαισιοδοξία και τις αναποδιές να τους καταβάλλουν…. 

Ότι πολλές φορές η ζωή δεν θα είναι δίκαιη, η ζωή θα έχει πολλές αναποδιές, πολλές δοκιμασίες! Αλλά ότι και αν μας και σας συμβαίνει δεν πρέπει ποτέ μα ποτέ να το βάζετε κάτω! Αμα το θέλεις και το πιστέψεις όλα μπορείς να  τα καταφέρεις!

nikos 3

 

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τη ΦΛΟΓΑ, την Rehabline Άγγελος Χρονοπουλος και τον Kasimatis Cycling!

 

 

Εμείς από τη πλευρά μας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Νίκο και να ευχηθούμε να συνεχίσει να έχει την ίδια δύναμη, αισιοδοξία και θέληση για ζωή και να τη μεταφέρει σε όλους μας με τις πράξεις του!

 

Επιμέλεια άρθρου

THE GREAT BOARDERS