Πρώτη μέρα στη δουλειά με το ποδήλατο? 8 tips για πιο smooth ride!

Τελευταία όλο και περισσότεροι επιλέγουν το ποδήλατο για τις μετακινήσεις τους.  Είναι fun, γυμνάζει και σίγουρα μειώνει κατά πολύ τα έξοδα μετακίνησης.

Αν αποφάσισες πως από αύριο το πρωί -άντε από Δευτέρα- θα ξεκινήσεις να πηγαίνεις στην δουλειά με το ποδήλατο, παρακάτω μερικά tips που θα κάνουν την διαδρομή σας smooth και fun!

1. Σχεδίασε από πριν ποια διαδρομή θα ακολουθήσεις

Καλό είναι να επιλέγεις παράπλευρους δρόμους και όχι πολυσύχναστες λεωφόρους. Ακόμα καλύτερα αν μέσα στο σκ κάνεις ένα test drive τη διαδρομή που έχεις επιλέξει.

2. Τσέκαρε αν το ποδήλατό σου είναι σωστά ρυθμισμένο. 

Λάδια αλυσίδας, αέρα στα λάστιχα, ύψος σέλας/τιμονιού, φρένα. Τσέκαρέ τα απο πριν για να μην έχεις απρόοπτα στον δρόμο.

3. Συγκέντρωσε τον απαραίτητο εξοπλισμό

Δεν χρειάζονται όλα αυτά τα fancy αξεσουάρ που διαφημίζονται. Χρειάζεσαι λίγα και καλά! Κράνος, κλειδαριά, μπροστινό και πίσω φως και προειδοποιητικό κουδουνάκι είναι τα βασικά! Γάντια και αδιάβροχο είναι επίσης μια καλή αγορά αν μένετε σε περιοχές που βρέχει συχνά!

4. Ψάξε αν υπάρχει parking ποδηλάτων κοντά στη δουλειά σου.

Σίγουρα δεν θέλεις να φτάσεις στο γραφείο και να ψάχνεις να δεις τι θα κάνεις το ποδήλατό σου. Δες αν υπάρχει εκεί γύρω ασφαλές μέρος να το κλειδώσεις.

5. Βρες ενα bike buddy.

Ρώτα στην δουλειά σου αν πηγαίνει και κάποιος άλλος με το ποδήλατο. Αν ακολουθείτε την ίδια διαδρομή κιόλας, θα είναι πιο fun (εκτός αν είναι το αφεντικό)

6. Οργάνωσε την γκαρνταρόμπα σου.

Αν σκοπεύεις να φοράς ποδηλατικά ρούχα, ένα backpack είναι απαραίτητο. για να βάλεις τα ρούχα του γραφείου, το laptop κλπ

7. Ακολούθησε τους κανονισμούς ασφαλείας.

Αν έχεις καιρό να ανέβεις σε ποδήλατο, καλό είναι να κάνεις μερικές βόλτες πριν, για έχεις μια ιδέα τι παίζει στον δρόμο και για την συμπεριφορά πεζών, οχημάτων και άλλων ποδηλάτων.

8. ENJOY THE RIDE!

Ναι οκ, πας για δουλειά! Απόλαυσε όμως τη διαδρομή, χαλάρωσε και enjoy the ride!

 

Any more tips????