Το Ψυρρή γιορτάζει!

Μια μεγάλη δωρεάν γιορτή στους δρόμους της ιστορικής γειτονιάς!

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ, η 1η Κοινότητα του Δήμου Αθηναίων και ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Ψυρρή «Η παλιά πόλη» διοργανώνουν τη Γιορτή Δρόμου Ψυρρή 2014, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, ώρα 13:00 – 18:00, στην πλατεία Ψυρρή, στην οδό Αγίων Αναργύρων, Τάκη, Λεπενιώτου, Πρωτογένους, Κακουργοδικείου και Ναυάρχου Αποστόλη και σε όλη τη γειτονιά του Ψυρρή.

Μια γιορτή των καλλιτεχνών με έκθεση ζωγραφικής, συναυλίες από μουσικά σχήματα και θεατρικά δρώμενα για μικρούς και μεγάλους.

giorti 1

Στην εκδήλωση θα λάβουν μέρος:

– η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων σε έναν μουσικό περίπατο στη γειτονιά του Ψυρρή, στις 14:00
– η MONUMENTA (αστ. μη κερδ. εταιρεία για την προστασία της φυσικής και της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς Ελλάδας και Κύπρου) σε μια ξενάγηση-γνωριμία με τα κτήρια της γειτονιάς του Ψυρρή, στη 13:00 (τόπος συνάντησης: Πλατεία Ηρώων)
– το «Σχολείο παιχνιδιού»-Εργαστήρι Πολιτιστικής Εκπαίδευσης, συμμετέχει στη γιορτή με ένα υπαίθριο πολυθεματικό εργαστήρι δημιουργικής φαντασίας και έκφρασης με θέμα: «Το τρενάκι του Ψυρρή» στις οδούς Λεπενιώτου και Τάκη.

Παιδιά και γονείς θα έχουν την ευκαιρία, με άξονα το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, να πειραματιστούν, να παίξουν και να αλληλεπιδράσουν συμμετέχοντας σε ποικίλες καλλιτεχνικές δράσεις (εικαστικές, μουσικές, θεατρικές) που θα οδηγήσουν στη δημιουργία ενός αλλιώτικου τρένου… που θα ταξιδέψει στη γειτονιά, στις 14:30 με 16:00

– Μουσική από διάφορα μουσικά σχήματα στην πλατεία Ηρώων, από τις 14:30
– Έκθεση ζωγραφικής από την Πόλυ Γεωργακοπούλου
– Street Party στην Πρωτογένους, που συνδέει την οδό Αθηνάς με την οδό Μιαούλη και την πλατεία Ψυρρή (Ηρώων) και συνεχίζει σήμερα την εμπορική παράδοση της περιοχής. Η Πρωτογένους «ζωντανεύει» και σας περιμένει.

Στις εκδηλώσεις θα συμμετέχει επίσης το δισκοπωλείο Habeat Records (Παλλάδος 21), το Cannibal Radio (www.cannibalradio.com), ενώ το Live in Athens (μια εναλλακτική πρόταση διαμονής στην Αθήνα, που ήδη βρίσκεται ανάμεσα στις top επιλογές του TripAdvisor) θα ανοίξει ένα ισόγειο σπιτιού στην Ναυάρχου Αποστόλη 10 και θα σερβίρουν πρωινό-έκπληξη σε συνεργασία με τους Athens Insiders.