Recap από το 2ο stop της Λούτσας (Hellenic SUP CUP 2015)

Την Κυριακή που πέρασε πραγματοποιήθηκε το δεύτερο stop του Hellenic SUP Cup σε ένα πανέμορφο και ιδιαίτερα οργανωμένο χώρο της Λούτσας, την σχολή Athens Water Sports. Είμασταν εκεί, και για ακόμα μια φορά βιώσαμε άρτια οργανωμένους αγώνες, είδαμε πάνω από 100 αθλητές να συμμετέχουν με ενθουσιασμό, βιώσαμε την ένταση των αγώνων και χειροκροτήσαμε τους νικητές αλλά και όλους τους αθλητές που κατέβαλλαν υπερπροσπάθεια σε έναν από τους πιο δύσκολους και εντυπωσιακούς αγώνες του tour.

5TH-HELLENIC-SUP-CUP-FRULITEONTHEGO015

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα την ομάδα του FORWARD, τους πιστοποιημένους εκπαιδευτές του Athens Water Sports και το υπόλοιπο προσωπικό της σχολής και του cafe που μας φιλοξένησαν και μας παρείχαν όλες τις ευκολίες σε έναν πραγματικά υπέροχο χώρο.

5TH-HELLENIC-SUP-CUP-FRULITEONTHEGO016

Δεν θα φλυαρήσουμε άλλο. Θα αφήσουμε τον PRO του Hellenic SUP CUP, κο Γιώργο Κονταρίνη,να μας περιγράψει από την δική του σκοπιά το τι έγινε εκείνη την Κυριακή. Διαβάστε τι μας είπε και θαυμάστε τις καταπληκτικές φωτογραφίες του Χρήστου Ανδρονή, ο οποίος πλέον αποτελεί έναν από τους καλύτερους φωτογράφους που πέρασαν ποτέ από το Hellenic SUP Cup.

Γιώργος Κονταρίνης (PRO HSC):

Κυριακή 21 Ιουνίου… και προσγείωση στην πραγματικότητα του 2ου stop του Hellenic SUP CUP στη Λούτσα, με 109 δηλώσεις συμμετοχής.
Μετά τις επανειλημμένες συζητήσεις και την τελική άρνηση του Λιμεναρχείου Πόρτο Ράφτη για τη διεξαγωγή του αγώνα, λόγω της αυξημένης κυκλοφορίας σκαφών αναψυχής εντός του κόλπου, άλλαξα διάθεση. Ένιωσα ανακούφιση.

5TH-HELLENIC-SUP-CUP-FRULITEONTHEGO014

Σε κάθε αγώνα SUP ο παράγοντας καιρός με προβληματίζει έντονα και σε κάποιες περιπτώσεις είναι καθοριστικός όχι μόνο για την επιτυχία αλλά και τη δυνατότητα ή όχι διεξαγωγής του αγώνα.
Η Λούτσα όμως είναι μοναδική. Ο αγώνας μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε καιρό. Δεν κοίταξα καν την πρόγνωση στις σχετικές ιστοσελίδες, ούτε χρειάστηκε να ασχοληθώ με την κυκλοφορία. Απλά περίμενα τον καιρό την ημέρα του αγώνα. Αργά την Παρασκευή έριξα την πρώτη ματιά στα δελτία. Αν και η Λούτσα του δυνατού Βόρειου ή ΒΑνατολικού είναι το συνώνυμο του αγαπημένου downwind όλων των SUPers, βλέπω ελαφρύ Νοτιά-Νοτιοανατολικό.

5TH-HELLENIC-SUP-CUP-FRULITEONTHEGO020

Όλα καλά. Ήρθε η ώρα για το plan B. Real race course με έξοδο και τρέξιμο στην παραλία και είσοδο για δεύτερο γύρο. Το μόνο άγχος, να δοθεί νωρίς η εκκίνηση, για να αποφύγουμε τη μεσημεριανή μπουκαδούρα. Η επιτροπή συσκέπτεται, μπορεί να διαχειριστεί τους 2 τερματισμούς, οι δύο χρονομέτρες γίνονται τέσσερις, το πρόγραμμα αποτελεσμάτων ενημερώνεται και όλα είναι έτοιμα για το πρωί της Κυριακής.

Ο στίβος στήνεται γρήγορα. Στίβος τεχνικός, με 3 αριστερές και 3 δεξιές στροφές, συνολικού μήκους 8,2 Km. Έξοδος από το νερό μετά τα 5 πρώτα χιλιόμετρα, είσοδος στη χοάνη μόνο με το κουπί,τρέξιμο διαδρομής μήκους 25m και ξανά είσοδος για το δεύτερο lap. Δύο σημεία τερματισμού, ένα στα 5 km για όσους αισθανθούν ότι δεν θα τα καταφέρουν να συνεχίσουν και ένα στα 8,2 Km.

5TH-HELLENIC-SUP-CUP-FRULITEONTHEGO009

Εκκίνηση θεαματική μέσα από το νερό, για τους 92 συμμετέχοντες, όρτσα μέχρι τη σημαδούρα 1,sideon για τη 2 και οι μάχες έχουν αρχίσει να γίνονται δυνατές. Πρώτος Φράγκος, δεύτερος Κωσταντής, τρίτος Πράπας, τέταρτος Συρίγος, πέμπτος Δούκας, έκτος Απαλαγάκης.

Όλοι στη χοάνη για τα 25m τρέξιμο στην παραλία και εκεί που περίμενα τους περισσότερους να σταματήσουν στο πρώτο lap, ένιωσα αμήχανα όταν έβλεπα τους πιο πολλούς να τρέχουν τα 25 μέτρα, να πίνουν λίγο νερό και ξαναμπαίνουν στη θάλασσα για να συνεχίσουν για το δεύτερο lap.

Ακόμη και ο μικρότερος αθλητής, μόλις 8 χρονών, δεν το έβαλε κάτω και τερμάτισε κανονικά. Από συζητήσεις μετά, κατάλαβα ότι πολλοί ήταν αυτοί που δεν άντεχαν να συνεχίσουν, αλλά για την τιμή των όπλων (των κουπιών στη συγκεκριμένη περίπτωση) ήθελαν να μπορούν να δηλώνουν ότι τερμάτισαν όλον τον αγώνα.

Είναι η υπέρβαση που τελικά δίνει την ικανοποίηση του τερματισμού.

5TH-HELLENIC-SUP-CUP-FRULITEONTHEGO022
Ο Γιώργος Κωνσταντής – αθλητής του FRULITE On The Go – σε «μάχη» σώμα με σώμα με τον Αλέξη Πράπα. Δύο αθλητές πρότυπα αθλητικής παιδείας για την ελληνική SUP σκηνή.

Τερματισμός και για την τελευταία αθλήτρια του αγώνα και σειρά για ένα χαλαρωτικό Yoga session από την Πόλυ Πηλού.

Γεύμα για τους αθλητές και η ημέρα έκλεισε με τις απονομές των νικητών:

Κατηγορία Ανδρών 14’0″
1ος : Γιώργος Φράγκος (Naish)
2ος : Γιώργος Κωνσταντής (Naish)
3ος : Αλέξανδρος Πράπας (Rogue)

Κατηγορία Ανδρών 12’6″
1ος : Δημήτρης Απαλαγάκης (JP)
2ος : Γιάννης Τούντας (Naish)
3ος : Ρήγας Ηλιάδης (Starboard)

Κατηγορία Γυναικών 14’0″
1η : Κωνσταντίνα Κονταρίνη (Naish)
2η : Ηλιάνα Λακαφώση (Starboard)
3η : Ιωάννα Σύρτη (Bic)

Κατηγορία Γυναικών 12’6″
1η : Μικαέλλα Γιασουμή (Bic)
2η : Εύα Μπόζντιακ (Naish)
3η : Πόλυ Πηλού (Naish)

Κατηγορία Παίδων 14’0″
1ος : Φαίδων Δούκας(Naish)
2ος : Γιώργος Ανδρεόπουλος (Naish)
3ος : Μιχαήλ Μαστραντώνης (Naish)

Κατηγορία Παίδων 12’6″
1ος : Ηλίας Κρόπικ (Naish)
2ος Γιώργος Γιγίνης (Naish)
3ος :Ορέστης Κοτζιάς (Exoset)

Κατηγορία Κορασίδων
1η : Λέα Στάλμαν(Naish)
2η : Μυρτώ Ανδρονή (Naish)
3η : Μαρία Σαμπάνη (Naish)

Κατηγορία FUN
1ος : Μάνος Μαυρομμάτης (Naish)
2ος : Βαγγέλης Αβραμίδης (Naish)
3ος : Δημήτρης Αγγελέτος (Naish)

Δείτε ΕΔΩ τα αναλυτικά αποτελέσματα

Αυτό είναι το Hellenic SUP CUP. Τεχνικοί αγώνες για όλα τα επίπεδα. Δυνατοί αθλητές να διεκδικούν τις πρώτες θέσεις, σοβαρές αναμετρήσεις για μια καλύτερη θέση στο Ranking List για όλους τους συμμετέχοντες και πολλοί απλοί φίλοι του SUP να ψάχνουν τα όριά τους, πολλά παιδιά και νέοι, όλοι επί ίσοις όροις. Αίσθημα ασφάλειας με τα φουσκωτά να τους παρακολουθούν από απόσταση αναπνοής, με γιατρό onboard, με πραγματικούς ναυαγοσώστες έτοιμους για κάθε ενδεχόμενο, ασθενοφόρο και γιατρόstandby, κριτές για διελεύσεις σε κάθε σημαδούρα, πλήρη αποτελέσματα με χρόνους στον πίνακα αμέσως μετά τον αγώνα, αλλά και όμορφη φιλική αθλητική ατμόσφαιρα, πραγματική γιορτή τουSUP. Αγώνες για ΟΛΟΥΣ !

Ένα μεγάλο ευχαιρστώ σε όσους ταξίδεψαν από μακριά, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα, Πρέβεζα και τίμησαν τη διοργάνωση με τη συμμετοχή τους.
Ανανέωση του ραντεβού για το 3ο stop του Πρωταθλήματος στο Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά στις 19 Ιουλίου 2015

________________________________________
Με τη φυσική ενέργεια του Frulite On The Go!
________________________________________
Μουσική: DJ Δημήτρης Βρεττός
Φωτογραφίες: Χρήστος Ανδρονής
________________________________________

Μεγάλοι χορηγοί και υποστηρικτές του πρωταθλήματος για μια ακόμη χρονιά είναι οι εταιρείες BIC® και NAISH με τη φυσική ενέργεια του FRULITE OnTheGo

Λίγα λόγια για την BIC® Sport

H BIC® έχει παρουσία στο χώρο με την BIC® Sport από το 1979. Δημιουργήθηκε από τον Baron Bich, έναν άνθρωπο παθιασμένο με τη θάλασσα και την ιστιοπλοΐα. Πολύ γρήγορα καθιερώθηκε στην κατασκευή των windsurf, διατηρώντας την αξιοπιστία, την απλότητα, την εφευρετικότητα και το οικονομικά προσιτό προφίλ. Τα τελευταία 20 χρόνια επεκτάθηκε και σε άλλα τμήματα της αγοράς κατασκευάζοντας τις πρώτες σανίδες SUP BIC® το 2008.

NAISH – The Boardriding Company

Με έδρα το Maui της Hawaii και με τον άνεμο, το νερό και τα κύματα στο αίμα μας, η ομάδα Naish αναζητά πάντα νέους τρόπους ώστε να βοηθήσει τον καθένα να απολαύσει τον κόσμο του windsurfing, kiteboarding και SUP. Βασισμένοι στη δική μας έρευνα και τεχνολογία, σε καινοτομίες και υψηλής ποιότητας προϊόντα, αποτελούμε πλέον ηγετική δύναμη στο χώρο μας, με συνεχή προσπάθεια για ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση.
Aloha,
Robby Naish