Surfset: το surf έφτασε στο σπίτι σου!

Μετά το παραλήρημα που συμβαίνει γύρω από την κοινότητα του surf τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα και την συνεχόμενη αύξηση των fan του αθλήματος, ήρθε και μια πολύ ξεχωριστή γυμναστική για όσους θέλουν να μάθουν τα βασικά αλλά δεν έχουν πάντα τον χρόνο για την παραλία: το SURFSET.

Ο Γιάννης Στίνης εκτός από personal trainer και πρωταθλητής κολύμβησης, είναι και ο άνθρωπος που θέλησε να φέρει το surf μέσα στο σπίτι σου ή σε μια αίθουσα γυμναστηρίου. Μπορεί να είσαι ορκισμένος yogi ή φανατικός beach life lover. Ότι από αυτά και να είσαι, αυτή είναι μια γυμναστική που σίγουρα θα λατρέψεις!

Ξέρουμε οτι Surfset μετράει κάτι χιλιάδες fans στο εξωτερικό. Αφού ήρθε και στην Ελλάδα, συναντήσαμε τον Γιάννη και είπαμε να μάθουμε τι ακριβώς είναι το Surfset και τα οφέλη του. Και να τι μας είπε…

TGB: Τι είναι το Surfset;
Είναι ένα πρωτοποριακό όργανο γυμναστικής που προσομοιώνει την κινήσει του σερφ πάνω σε μια τεχνολογική σύγχρονη σανίδα. Το Surfset ιδρύθηκε από έναν Αμερικανό σερφερ και αθλητή του χόκεϊ επί πάγου, ο οποίος στις εποχές που βρισκόταν μακριά από τη θάλασσα αναζητούσε ένα μηχάνημα γυμναστικής σερφ ξηράς. Το αποτέλεσμα … το Surfset. Η τελευταία λέξη του fitness στην Αμερική.

surfset

TGB: Πως χρησιμοποιείται;
Αρχικά, έχει διάφορα επίπεδα και ρυθμίζεται ανάλογα με την μορφή προπόνησης που επιθυμείτε. Κινείται με τα κέντρα βάρους του σώματος του κάθε αθλητή που το χρησιμοποιεί, από τους πολύ αρχάριους μέχρι και τους πιο προχωρημένους. Η σανίδα αυτή εναλλάσσεστε ανάλογα με την ισορροπία που καλείσαι να κρατήσεις. Ενεργοποιούνται μυικές ομάδες που δεν είναι εφικτό να ενεργοποιηθούν στο ίδιο βαθμό στο στατικό περιβάλλον (ασκήσεις εδάφους).  Ωστόσο διαφέρει σε πολλά όπως το γεγονός ότι βασίζεται πάνω σε ειδικά ελάσματα που στηρίζονται σε μια βάση και αποτελούν τον κορμό του Surfset. Αν θέλετε περισσότερη αντίσταση στις προπονήσεις σας, η σανίδα σερφ, διαθέτει 4 δέστρες στις οποίες μπορείτε να προσαρτήσετε τυπικούς ιμάντες όλων των αντιστάσεων ( προτείνουμε ιμάντες μς αφαιρούμενες λαβές).

TGB: Τι ασκήσεις πραγματοποιούνται στο Surfset;

Ξεκινούν από κινήσεις του σερφ, ασκήσεις που ενισχύουν την ισορροπία, την σταθερότητα, την δύναμη, την ευκινησία και την αντοχή. Αερόβιες αλλά και αναερόβιες ασκήσεις, ισομετρικές ασκήσεις, ασκήσεις ενδυνάμωσης. Επίσης, η σανίδα σου επιτρέπει να εξελίξεις το ασκησιολόγιο σου, ανάλογα με την φαντασία και γνωστικό επίπεδο του κάθε προπονητή.

TGB: Είσαι διακεκριμένος προσωπικός προπονητής και πρωταθλητής κολύμβησης. Πώς  αποφάσισες να φέρεις το Surfset στην Ελλάδα;

Από μικρός λατρεύω το υγρό στοιχείο, έτσι προέκυψε και ο πρωταθλητισμός στην κολύμβηση. ‘Οταν εντόπισα το Surfset, διαπίστωσα ότι ταιριάζει απόλυτα στην φιλοσοφία μου και την νοοτροπία μου, αλλά και στην φιλοσοφία των Ελλήνων που λατρεύουν τον ήλιο και την θάλασσα και έχουν αποδείξει ότι τα τελευταία χρόνια έρχονται ολοένα  και περισσότερο σε επαφή με το υγρό στοιχείο και με αθλήματα (σερφ, SUP, Kayak, windsurf κ.α.) που σχετίζονται με αυτό.

TGB: Το Surfset είναι μονό για τους λάτρεις του σερφ η είναι τρόπος γυμναστικής που μπορεί να κάνει κάποιος που θέλει να βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση και να γυμναστεί;
Το Surfset σίγουρα αφορά τους λάτρεις του σερφ, οι οποίοι μπορούν ακόμα και τον χειμώνα να κάνουν ασκήσεις πάνω σε αυτό και να κρατιούνται σε φόρμα, αλλά και σε αυτούς που θέλουν να μάθουν τα πρώτα τους «βήματα» πάνω στην σανίδα. Αφορά όλο τον κόσμο, αφού με τις σωστές ασκήσεις πάνω στην σανίδα μπορείς να γυμνάσεις όλο σου το σώμα, πρωτότυπα και δημιουργικά.

SURFSET 3

TGB: Μπορεί κάποιος να κάνει το Surfset στο γυμναστήριο ή μπορεί κάποιος να το αγοράσει και για δική του προσωπική χρήση/άσκηση στο σπίτι;
Ήδη το Surfset βρίσκεται σε επιλεγμένα γυμναστήρια της Αττικής και σύντομα οι σανίδες μας θα ταξιδέψουν σε όλη την Ελλάδα. Φυσικά κάποιος μπορεί να το γνωρίσει σε ένα γυμναστήριο, όπου μέσα από ομαδικά προγράμματα, με έναν πιστοποιημένο trainer της Surfset, θα μάθει πως αυτή η σανίδα μπορεί να σε γυμνάσει εύκολα και ευχάριστα, αλλά μπορεί και κάποιος να το αγοράσει και για δική του προσωπική χρήση στο σπίτι και είτε με την καθοδήγηση του personal trainer του, είτε από μόνος του να γυμνάζεται στον χώρο του.

TGB: Είναι αλήθεια ότι το Surfset αποτελεί και πολύ δυνατό εργαλείο για τους yoga & pilates instructors;
Ναι. Οι yoga instructors μόλις το γνωρίσουν το λατρεύουν, ενώ πολλοί έχουν αντικαταστήσει το yoga mats με το Surfset. Ήδη πολλά studio yoga το έχουν εντάξει στους χώρους τους, αφού η yoga, έχει ως βάση την ισορροπία και το Surfset γίνεται το κατάλληλο εργαλείο για να ενεργοποιήσεις την ισορροπία σου και να εξελίξεις τις επιδώσεις σου στην yoga, το pilates και όχι μόνο.

TGB: Η κίνηση και το feel είναι ίδιο με την κίνηση πάνω σε σανίδι του surf στο νερό;
Το Surfset ειναι ενας προσομοιωτής της σανίδας του σερφ, για αυτό τόσο η κίνηση, όσο και η αίσθηση είναι πολύ κοντά στην αίσθηση που σου δίνει η σανίδα του σερφ. Γι’ αυτό το λόγο και πολλές σχολές σερφ στο εξωτερικό επιλέγουν το Surfset για προπόνηση στην ξηρά.

TGB: Μαθαίνοντας πάνω στο Surfset μπορώ να σταθώ σε σανίδι στο νερό;
Η αλήθεια είναι, όπως προείπα, ότι πολλές σχολές σερφ το επιλέγουν τόσο για να εκπαιδεύσουν τους λάτρεις του σερφ, όσο και για να μπορούν να προπονούν τους σερφερς στην ξηρά, χωρίς να χρειάζεται να λαμβάνουν υπόψιν τον καιρό ή τις λοιπές συνθήκες και αυτό τους διευκολύνει ιδιαιτέρως. Και φυσικά, μπορείς πάνω στο Surfset να μάθεις τα πρώτα «βήματα» για να καταφέρεεις να σταθείς πάνω στο νερό.

SURFSET 1

TGB: Πόσο γρήγορα μπορώ να δω αποτελέσματα με το Surfset;
Τα αποτέλεσμα στο σώμα από την προπόνηση με το Surfset είναι εντυπωσιακά. Φανταστείτε ότι μέσα σε δέκα ημέρες 45’ μαθημάτων Surfset έχετε κάψει περισσότερο λίπος και έχετε πετύχει περισσότερη γράμμωση.

TGB: Είναι οικονομική η αγορά ενός surfset;

Ναι! Η σανίδα αυτή είναι οικονομικότερη από άλλα όργανα γυμναστικής της αγοράς και ειδικά αν αναλογιστεί κανείς τα οφέλη του, το χρόνο αποτελεσματικότητας του και τη σύγκρισή του με το κόστους ενός γυμναστηρίου ή κάποιου άλλου μηχανήματος που παίρνει κάποιος στο σπίτι.

TGB: Πόσο μοιάζει και σε τι διαφέρει το Surfset από μια πραγματική σανίδα του σερφ;
Οι διαστάσεις του είναι 1,78 *56 , δηλαδή περίπου όσο μια μέση σανίδα του σερφ και ζυγίζει 16 κιλά.

TGB: Μεταφέρεται εύκολα;
Ναι, κι όμως παρά τον όγκο του είναι σχετικά ελαφρύ. Πακετάρεται εύκολα και αποθηκεύεται εύκολα κάθετα σε μια βάση στήριξης για και να μην πιάνει χώρο. Αντιθέτως και από ότι διαπιστώνουμε από τους συνεργάτες μας, κοσμεί έναν χώρο, ένα γυμναστήριο αφού εκτός από όλα τα άλλα είναι και πολύ όμορφο αισθητικά.

TGB: Πως μπορώ να αγοράσω η να δοκιμάσω το Surfset?

Επικοινωνήστε μαζί μας!
email: info@surfsetgreece.com

fb page: Surfset Greece

fb: Yiannis Stinis AbsoDynamic
τηλ.
6976471119
Και μην ξεχασετε να «σερφάρετε» στην ιστοσελίδα μας www.surfsetgreece.com