Τα water board sports στα σχολεία!

Φαντάσου το εξής σενάριο…

Είσαι μαθητής… είναι Κυριακή… έχεις ψιλοδιαβάσει και αφού τα τέλειωσες όλα ετοιμάζεις την τσάντα σου για μια ακόμα Δευτέρα στο σχολείο… μόνο που αυτή τη φορά, ανυπομονείς να πας σχολείο!!!

Γιατί απλά αυτή η Δευτέρα ΔΕΝ θα είναι σαν τις υπόλοιπες… την τελευταία ώρα, μετά τη φυσική, το μάθημα είναι WINDSURF είναι SUP, είναι KITESURF….!!!

Η αλήθεια είναι πως αυτό το σενάριο μοιάζει με επιστημονική φαντασία…. ή όχι και τόσο…

Τις τελευταίες εβδομάδες συμβαίνει κάτι πρωτόγνωρο για τα Ελληνικά δεδομένα. Με πρωτοβουλία του αθλητικού συλλόγου αετοσανίδας (στα «ελληνικά», kitesurf) Cape Δρέπανο και σε συνεργασία με την εταιρεία UIN, ξεκίνησε ένα πρόγραμμα επιμόρφωσης στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαϊας για τα θαλάσσια αθλήματα του Kitesurf, Windsurf και Sup!

school-kite-sup-windsurf4

Η ιστορία άρχισε όταν ο αθλητικός σύλλογος Cape Drepano κατέθεσε πρόταση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για να επιτραπεί σε αθλητές των τριών θαλάσσιων αθλημάτων να επισκεφτούν τα σχολεία και να γνωρίσουν τα τρία αυτά φανταστικά αθλήματα σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή αυτή την πρωτοβουλία και σε συνεργασία με την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αχαΐαςενεργοποίησε αμέσως τις διαδικασίες, για να ξεκινήσει το project.

Όπως και έγινε!

school-kite-sup-windsurf3

Είκοσι σχολεία από τη Δυτική Ελλάδα αποδέχτηκαν την πρόσκληση και άρχισαν να υποδέχονται τους αθλητές των αθλημάτων στα αμφιθέατρά τους για τις παρουσιάσεις!
Η εκτίμηση είναι ότι, πάνω από 1.600 μαθητές από τον Πύργο μέχρι το Αίγιο είδαν και άκουσαν για αυτά τα αθλήματα.

school-kite-sup-windsurf5

school-kite-sup-windsurf2

Εμείς είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι διότι στο συγκεκριμένο project συμμετείχαν ως ambassador, μεταξύ άλλων, δύο πολύ δυνατοί αθλητές με εθνικές και ευρωπαϊκές διακρίσεις, ο αθλητής του ΝοWork team Λεωνίδας Σπυρόπουλος (αθλητής του KiteSurf) και ο αθλητής του FRULITE OnTheGo, Νίκος Αθανασίου (αθλητής του SUP και Windsurf).

Θεωρούμε ότι ήταν μια πάρα πολύ καλή πρωτοβουλία για να γνωρίσουν τα νέα παιδιά αυτά τα συναρπαστικά θαλάσσια αθλήματα, ιδιαίτερα σε μια χώρα με ακτογραμμή περί τα 16.000 χιλιόμετρα και απίστευτες συνθήκες!  Άλλωστε στον κόσμο υπάρχουν αρκετά παρόμοια παραδείγματα κυρίως στην Αγγλία και Γαλλία όπου τα σχολεία προωθούν την ναυταθλητική παιδεία και ιδιαίτερα στα boardsports.

Τι πιο ωραίο να βλέπεις ένα πιτσιρικά, ένα κοριτσάκι 12 χρονών να παίρνει το πρώτο του πλανάρισμα, να κάνει το πρώτο του waterstart, το πρώτο αλματάκι… Να μαθαίνει και να εκπαιδεύεται από την ίδια τη φύση για τις σημαντικές αξίες της ζωής και να διαμορφώνει το χαρακτήρα του με τα αρχέγονα στοιχεία, τη θάλασσα, τον αέρα, το κύμα… 

Πρέπει να συνεχιστούν αυτού του είδους οι πρωτοβουλίες και περιμένουμε τη μέρα που θα  δούμε στο πρόγραμμα πανελληνίων εξετάσεων single και double elimination heats !!!!!!

See you @ the beach kids!!!!

Για τους ΤheGreatBorders: Natassa G.