Το τέλος του Volkswagen Van!

Το VW Van, είναι ίσως το μοναδικό «πράγμα» με μηχανή, που έχει ταυτιστεί με τόσες γενιές, κουλτούρες και έχει αφήσει την δική του ιστορία.

Από την δεκαετία του ’60 και τους hippies, σε ωκεανούς κουβαλώντας αμέτρητο εξοπλισμό για να πετύχει κάποιος surfer το τέλειο κύμα, μέχρι την καθημερινότητα, ως το απόλυτο εργαλείο στη δουλειά κάποιου εργάτη.

Brazil End of the VW Van

 

Πριν από μερικούς μήνες ανακοινώθηκε πως και το τελευταίο εργοστάσιο που συνέχιζε την παραγωγή του VW bus, στο Sao Paolo της Βραζιλίας, θα έκλεινε τις μηχανές παραγωγής του. Οι κανόνες ασφαλείας όπως αερόσακοι και υδραυλικό τιμόνι, δεν μπορούσαν να ενταχθούν στο αυτοκίνητο-είδωλο, χωρίς τεράστιο κόστος.

Περισσότερα από 10 εκ. αυτοκίνητα κυκλοφόρησαν παγκοσμίως από την ημέρα που παρουσιάστηκε, 63 χρόνια πριν στην Γερμανία.

Το σερφοάμαξο -όπως πολλοί το ονομάζουν- δεν έχει την ίδια ρομαντική εικόνα σε όλες τις χώρες. Στην Βραζιλία και την Λατινική Αμερική χρησιμοποιείται από το τοπικό ταχυδρομείο για να μεταφέρει γράμματα και δέματα, σαν σχολικό λεωφορείο, ενώ πολλοί το έχουν μετατρέψει και ως κινητές καντίνες.

vw surf bus 2

Στη χώρα μας το έχουμε ταυτίσει με όμορφες εικόνες. Κάποιοι τυχεροί από εμάς, έχουν ταξιδέψει με ένα τέτοιο… είτε σαν πιτσιρίκια που μας πήγαν camping οι γονείς, είτε γτ ένας φίλος το βρήκε σε καλή κατάσταση, το έφτιαξε και λίγο και κάναμε τον γύρο της Πελοποννήσου στις πιο τέλειες διακοπές ever!

Camping In France

Όπως και να ‘χει, ακόμα και αν σταμάτησε η παραγωγή του VW Bus, κυκλοφορούν πολλά γύρω μας που με λίγο φτιαξιματάκι, θα γίνουν αγνώριστα! Αν πετύχετε κάπου ένα τέτοιο, μην χάσετε την ευκαιρία να το πάρετε και να ταξιδέψετε μαζί του!

vw-camper-surfing

vw-volkswagen-bus-red-us-com-367157